Followers

Wednesday, August 10, 2011

Wanita


Okeh kawan2...

Hari ni aku nak kongsi sumtin tentang wanita...

Spjng hidup aku aku byk memerhatikan mereka ni...mereka lah salah satu yg boleh menarik perhatian ku selain brg2 teknologi.

Aku telah membuat sedikit kajian and aku bahagikan wanita ni kpd 4 kategori.

1. tak cantik & x menawan
2. cantik tapi x menawan
3. menawan tapi x cantik
4. cantik dan menawan

Kategori yg pertama ni bunyinye mcm kejam sikit la kan tp ini utk educational purpose ok?

x berniat nk singgung sesape...

1. Wanita golongan pertama ni, orang lelaki x 'nampak' or 'perasan' pun kehadirannye...
dan mereka byk menyalahkan keadaan atau lelaki itu sendri.

2. Yg kedua ni, lelaki akan pndang sekali admire...tp x lekat dlm hati dlm jangke mase yg lame.

3. Wanita ni klu tgk betul2 mmg x cantik, tapi lelaki suke tgk dier

4. Yg keempat ni special, klu ade lelaki yg terserempak...selagi boleh nmpak dier lelaki x lepaskn peluang utk melihatnye. Kdg2 mengigau sampai bwk tidow.

Tell u what.....lelaki lebih suke golongan 2 n 4.

Tp most of them end up dgn no 3...

No. 2 bleh 'upgrade' jd no 4, tp no. 3 x bleh...sbb hukumnye haram. ;)

No. 1? Boleh 'upgrade' jd no. 3...

Tiada wanita akan terus berada di kategori no.1 melainkan mereka ini betul2 pemalas ar...

The key point kt sini....girls, jgn terkejar2 nk jd no 4.

No. 4 ni snbrnye ALMOST a myth la...tp klu ade yg terjumpe, tahniah. Tuhan dh bg peluang kt u all utk tgk ciptaan dier yg hebat.

SEMUA pompuan ade magnet power utk menarik lelaki (bukan susuk ye kawan2)

MENAWAN ini boleh dibina dgn APE yg terbaik ade kt diri u all...

Fokuskn kt situ jek...

u will see a difference after that....

Relationship adalah untuk melengkapkan ape yg kite xde...

More to COMPANION (teman) and not POSSESSION (milikan)

Orang yg kite sayang bukanlah barang milikan, barang boleh rosak, dicuri..

Tapi teman kekal dgn kite biar pun dgn sape dier pergi...kite pun kurang saket hati.

Jd senyumlah...dan kurangkan diri itu drpd menyalahkan keadaan or org.

Sampaikan kpd teman2 utk renungan ok? bukan utk cari gaduh....:)

6 comments:

I.A. said...

gua macam tau ini teori. haha.

Leo "Ricky" Huzair said...

hahaha....

kalau lu x tau, lu bkn dragon pny anak buah la..

Just Danial 'Classic' said...

aku ni lelaki..
so kalau aku kategori no bape bro? hahahha

Leo "Ricky" Huzair said...

ko no 1 la pe lagi....

Just Danial 'Classic' said...

down sial

Leo "Ricky" Huzair said...

aku cakap ko no. 1 sebab ko hensem la sial...

:)