Followers

Saturday, August 14, 2010

Alkisah Anak-Anak Buah....

Hari ni aku ada cerita menarik nak kongsi..

jangan risau kali ni tidak melibatkan pemikiran yang mendalam..

Cuma pasal karenah anak-anak buah aku....

Cerita Pertama :

Anak buah aku no 3..Ryan Shaqel. Dier ni cunning sikit tapi sifat dier ni la yang buat dier lovable.

Ceritanya macam ni...ketika aku sedang berborak bersama ahli keluargaku yang lain kat ruang tamu.

Ryan datang kepada mamanya (kakakku Sharene Yulianna)..."Mama, Ayen nak main game!" dier punye la merengek kat mama dier sampai mama dier rimas and marah dier.

"Jangan kacau mama la, pergi tanya Uncle Adrie tuh"...Uncle Adrie ni abg ipar aku no 4. So, Ryan ni dengan penuh harapan la pergi kat uncle Adrie ni mana tau rezeki dier dapat la main game. (PS2)

"Uncle Adrie, Ayen nak main game!"...Tapi Uncle Adrie ni memang crook gak la.

Dier ckp ngan Ryan cmnie..."Eh, Uncle tak bleh bagi Ryan main sbb game tuh bukan uncle punye. Ni tanya MASTER ni" sambil tunjuk kt arah aku. Oh, PS2 tuh mmg aku punya la, and mmg aku yang akan pantau budak2 ni main game.

Tapi lepas tuh ape korang agak si Ryan ni buat?

Dier pergi kat aku dengan muke selamba.."Master, master...Ayen nak main game..."

Habis kau, tergelak satu ruang tamu tamu tuh dengar kesanggupan n kepintaran seorang budak menangkap sesuatu perkara untuk memujuk Uncle dier nak main game!!

Ryan...Ryan..ko mmg kelakar. Tapi dier dapat gak main game sbb aku kn uncle yang baik!!! hahahahah

Cerita Kedua :

Ni pasal Ryan gak....mase aku nak try pergi interview Qatar Airways. Aku stay rumah kakak aku kt Pasir Gudang. Kakak aku bawak pergi makan...

So, mase tengah makan...sbg uncle yang baik...aku pun menyakat la si Ryan ni.

Aku tenung jek dier dengan muke x puas hati. Dier pn tanya..."Kenapa uncle tengok Ayen?"

Aku pun dengan kereknye la jawab..."kenapa? dah x boleh tgk Ryan ker? X bleh tgk cakap!!"

Dier diam jek...btw, Ryan ni umur dier baru 5 tahun ok.

Next round aku tenung dier lagi, dier perasan aku tenung dier...pastu korang tau x dier cakap ape agak2?

"boleh tengok Ayen..." tersembur nasi aku dalam mulut mase tuh..bengong tau budak ni.

Cerita Ketiga :

Ni anak sedara aku no 2 plak..Sean Adree umur 6 tahun.

Pernah dengar x lagu It's My Life - Dr. Alban? boleh try cari kt Youtube klu nak dgr.

Biasenye lagu ni digunakan untuk mengejek nama bapak budaknye ISMAIL.

So suatu petang, aku pun nyanyi lagu dengan kuat tapi dengan menyebut IS MA ILL, Ismail my problem tujuannye aku teringat sorang member aku nama bapak dier Ismail mase sekolah dulu.

Tiba2 aku dgr Sean pun nyanyi same kat belakang...IS MA ILL!! (padahal diorang tau lagu tuh macam mane)

Aku punye terkikik2 dengar diorg nyanyi macam tuh...separuh nyawa aku mcm dh hilang sebab gelak jek. hahahha

Cerita Keempat :

Ni mase buka puase first hari tuh kat rumah Kak Loni kt Shah Alam.

Dah prepare sume juadah and ready nak buke la....so, bile time buke husband dier yang bace doa.

Princess Shayna ni dijage oleh bibik dier...agaknye lame sgt kot doa tuh. Shayna dah dok mengaminkan kt belakang. budak tuh belum masuk 2 tahun lagi pun. Time dier amin2 tuh kiteorg dh mule tersenyum sipu tahan gelak...

Tibe waktu maksimum, prooottt...Shayna ni kentut!

Hah kau, daddy dier yang tengah bace doa pun trus tersasul n hilang kekhusyukan membace doa. Aku dh tertahan2 perut mase tuh. Habis jek doa, sume pandang Shayna and gelak ramai2. Budak tuh ape laga, senyum jek memanjang. Murah rezeki kate orang tua2.

Cerita Kelima :

Anak buah pertama aku..Daniel Harris, panggil Danny jek. Dier ni mmg suke bersaing dgn adik aku, Uncle Neal la kan.

Neal ni pun satu mmg kuat menyakat...kiteorg dalam kereta, aku duk diam jek ar kt belakang dgn Neal n Danny. Neal ni ble nampak jek kereta power2 laju mcm BMW ker Mercedes ke dier akan cakap..."Danny, ni uncle Neal pny keta!"  

Budak kan mmg suka bersaing, dier admire la tgk keta tuh padahal tuh bkn keta si Neal pn tapi dier mcm percaye giler ar. Bile keta mcm nak hancur lalu jek si Neal ni akan cakap, "tuh keta mcm nak pecah tuh la keta Danny!" pastu diorg berebut la keta masing2 yang padahal bukan keta diorg. Bengong gak seko2!!

Tapi kan, si Danny ni pny la geram dgn si Neal ni smpi dier pernah cakap..."tak sabar nak tunggu anak uncle Neal, nanti boleh buli!!" Pny la jauh pemikiranye smpi ke situ tapi bapak dier dgr kne la marah...kui3 "Danny, ape buli2 ni?!"....wakakakakaka

Lagi satu mase raye, Nen si Danny ni..(kirenye mak aku la) tanya Danny..."Danny, duit raye ni nak gune untuk minyak ke untuk belanja makan?'

Mase tuh aku dengan Neal ade sekali...korang rase2 dier pilih mane?

Mesti la dier pilih minyak sbb klu belanja makan, dier kne belanja makan uncle Neal ni skali!!

(Mase type crite ni aku mmg memanjang jek gelak!!)

Banyak lagi crite tapi ni aku bagi last la k....

Ayah aku distributor Air Juice BEST, jus yang sodap tuh!! Walaupun kiteorg ni anak2 dier tapi untuk support bisnes ni berkembang, kiteorg kne bayar gak klu nak minum...

Tapi cucu2 dapat free!!!! ewah2...banyak cantik especially Ryan ni la.

Bilik mak aku ade mini bar (fridge kecik macam kt hotel tuh) dalam ni ade banyak ar jus BEST ni.

Ryan ni mengecek ar Dat dier nak satu botol air apple (sure la dapat, cucu kesayangan la katekan)

Dier amik sendri, mintak kiteorg bukakkan...trus teguk laju2...(panas jek hati mase tuh!!)

Lepas habis minum, dier trus nak bukak mini bar tuh nak amik lagi satu...kiteorg menjerit la. (geram pny psl)

Dier pandang kiteorg and cakap..."tau takut!"

Gelak jek ar memanjang kiteorg after that...siot pny budak boleh main acah2 lak.

Ok la...sampai sini saje ceritera hamba!! kite jumpe lagi..

8 comments:

Anonymous said...

bestnya ada anak buat... nk satu!

Anonymous said...

anak *buah

Leo "Ricky" Huzair said...

anak buah??

nak ker? baik anak sendri dong...

Anonymous said...

xboleh... not ready yet!

Leo "Ricky" Huzair said...

klu nak tggu ready, rsenye x sudah2 kot....

last2 amik anak angkat jek.

madmal said...

smart dowh citer nie! aku suka... meelayan telatah bdak2 mmg geli hati... huhu...

joegrimjow said...

slamat berpuasa

Leo "Ricky" Huzair said...

Mr. Hawks : tau xpe...lyn dowh ble igt balik

Joe : Selamat Berpuase gak..lamo x dgr crite mung, doh balik M'sia ke blum?