Followers

Tuesday, January 17, 2012

Statik Rupanya

Assalamualaikum WBT
&
Salam Sejahtera 

Pembaca yang kacak & cantik sekalian.

Apa habaq semua naa?

Harap sihat & makin bertambah berat masing-masing.

Baiklah,

Aku jangkakan post kali agak sedikit kontroversi.

Post kali ini berkenaan seorang gadis yaaaww...

Namanya

Ili Fazrin Binti Muhammad Ramli


*GF kau ke Leo?*

[Dok eh, dia GF orang.]

*dah tuh kau gila buat post pasal dia?*

[Baca dulu sampai habis boleh?]


Ok si gadis ni muncul dalam hidup aku hampir 3 tahun lalu sebagai junior aku.

Kami biasa-biasa saja, rutin normal sebagai junior senior.

Aku adalah seorang senior 'kaki usha'

Namun aku tak berminat nak ikat apa-apa...

Pemerhatian & pengumuman para rakan mengatakan aku ini seorang yang penuh logik.

Semua benda aku nak mencari alasan dan bereksperimentasi.

Termasuklah tentang hal jiwa dan perasaan.


Jadi sepanjang kenalan aku dengannya...

Aku selalu lupa nak selarikan hati aku dengan minda aku.

Akibatnya?

Hohohhohoho...hati aku sangkut kat dia dalam diam, sikit-sikit macam pelaburan ASB dividen 8% setiap tahun.

Maka pada saat kritikal, aku 'memaksa' minda untuk mengasingkan (partition)

*jangan khuatir kalau anda tak faham, ini salah satu cara yang selalu aku buat*

Cara ini ada 'side effect' kat aku la.

Selesai sahaja aku 'seal' kan dengan ayat 

"Andai ada jodoh, ada lah jalannya"

*So kau nak tunggu dia?*

[Tadi kau cakap aku gila, sekarang kau gila?]

Aku paling tak suka menunggu.

Aku tetap teruskan hidup

'Review' balik pengalaman & metodologi...

Dan sudah semestinya cara yang paling 'old school' ialah

"Get another girl and hook up"


*dan sekarang kenapa pula kau senyum?*

[gadis ini bukanlah yang pertama membuat aku berperasaan sebegini]

Sebelum ni ada seorang gadis bernama Azureen Alya Abu Bakar

Tapi cuba teka berapa tahun aku amik masa untuk kikis perasaan tuh?

Amazingly 3 years baru aku ada 'serious relationship' dengan orang lain.

*betul ker? kenapa hal ini berlaku?*

[banyak juga soalan kau ni]

Itulah perkara yang berlaku bila hati aku menolak untuk bekerjasama dengan otak.

Mata akan sentiasa tertarik, banyak wanita sama cantik.

Aku sendiri cakap kat diri aku, takkan mungkin aku boleh tunggu seseorang itu begitu lama.

Dan aku yakin, aku boleh jek nak jalinkan hubungan mesra 

Tapi kebanyakannya aku putuskan di pertengahan

Bersemangat tapi bersikap acuh tak acuh.

Seolah-olah hati aku 'suruh' tunggu dia

Serius serabut kot.

Tapi aku tahu penyelesaiannya.

Macam persamaan kimia la.

Asid + Alkali = Neutral.

Nampak mudah bukan?

Asid (Ily) + Alkali(?) = Neutral (Format)

*Jadi kau sedang bersedih ker?*

[tidaklah, perasaan sayang dan cinta ni indah kita boleh 'manage']

Cuma aku tak mau melukakan perasaan sesapa la terutama wanita-wanita yang aku berkenalan untuk mendapatkan 'mixture' alkali itu.

Perempuan kan terkenal dengan quatation 

"I don't want to be your second choice"



Jadi kepada Ili Fazrin.

Anda memang cukup istimewa kerana berjaya buat diriku terhuyung-hayang sebegini yaaww...

Aku tak pernah berniat nak lupakan perasaan aku kat dia.

Benda tuh indah kot cuma aku nak kurangkan tarikan itu supaya aku boleh bermaharajalela balik la 

"on the right lane"

Selama ni aku sangka aku sudah bergerak rupanya aku masih lagi statik.

[harap jangan la sampai 3 tahun]

Aku tak suka kesetiaan tapi itulah aku sebenarnya dalam diam.

#likeaboss

Tapi andai tertulis mungkin dia jodoh aku, aku pindah Zimbabwe pun ketemu jua.

oklah.

Assalamualaikum WBT


6 comments:

The Iki.Ali said...

wah. gila ada balls cakap pasal Ili. nice!

Elie Lily said...

pergh! terima kasih! saya tersentuh! tapi nxt time, gambar biar kasi cun sikit eh..nampak sgt gue gemuk di situ! cis! :)

Leo "Ricky" Huzair said...

Iki : apenye xde? terbaik kot.
Ily : gemuk? jangan nak mengarut boleh?

Doktor Love said...

sape padam komen shaye! uhhh!

Leo "Ricky" Huzair said...

itu saya tak tahu...saye byk peminat.

4umyfans said...

untung ler. cool