Followers

Saturday, April 17, 2010

STAPLER

Korang sure ade best friend kan?

Yang rapat ngan korang kat dalam kelas, hostel, mase pegi makan n segalenya la...

Korang pun mesti cakap yang kononnye BFF la, BF, FF, FUTE la...

Pendek kata korang sayang kawan korang bukan??

Hahahahahaha....mengarut itu semua.

Sebab aku pernah gak cakap macam tuh tapi hasilnye...hurm

Tapi don't get me wrong ok?

Aku terangkan awal2, aku bukan nak fire sesape kat sini tapi aku cume nak crite suatu story yang agak 'mengejutkan'

Well...dulu mase kat Sekolah Alam Shah waktu tingkatan 4 dulu.

Aku rapat ngan sorang kawan namenya Fazrul, duk sebelah aku kat kelas 4 Maju.

Dier sangat pandai lebih2 lagi dalam subjek Maths sedangkan aku sgt jauh berbeza drpdnya...

So, 1 fine evening waktu prep kalau x silap...

Aku sedang bertungkus-lumus membuat latihan Add Maths bab Function (fungsi)

Fazrul dah siap, budak pandai la katekan..aku mintak dier hint tp dier sruh aku usaha lagi..

tapi dier dok main2 stapler kat tangan aku...aku x tau la ape yang dier fikir mase tuh.

Sampai 1 tahap aku rase annoyed sgt2 dgn ape yang dier buat...

So, aku cakap dalam hati jek...lagi sekali dier buat, aku stapler tangan dier!!

But then, he did it again...

Can u guess what happen after that?

I STAPLERED MY BEST FRIEND's HAND

Yep...I still can remember the picture inside my head

Macam mane kaki 'bullet' tuh tertusuk sebelah kat tangan kiri dier...

I was shocked myself because he was no ordinary person to me, not a stranger n not an enemy..

BUT MY BEST FRIEND.

I pulled that bullet myself and after that we didn't say a word...

I think we didn't talk to each other for a week...more or less

Aku pun x ingat sama ada aku pernah mintak maaf kat dier atau tidak...

Both of us NEVER tell the story to ourselves anymore..

That's why aku cakap...BFF, BF, FF tuh semua mengarut.

Sebab aku sayang diorang macam mane pun aku akan tetap 'luka'kn diorang...sama ade aku mksudkan atau x..

Tapi at least, aku x tikam dier dari belakang ar...aku prefer tikam dari depan, nampak sikit muke kesakitan.
Haahahaahaha...

To tell that, I'm capable of taking a bullet for my friend but I'm also capable of putting a bullet to my friend...

Hurm, Fazrul...aku tau mmg sakit kene stapler tuh sampai aku x sure mintak maaf tuh sesuai x utk ko mase tuh..

Bagi aku, kalau nak mintak maaf kat ko, ko kne stapler aku balik tmpt yang sama...

Aku sanggup terima tuh tapi aku tau ko x sanggup buat sebab ko orang yang sangat baik..

Guys, be careful...u might just not get a stapler after this..

Adios!!

19 comments:

madmal said...

wah.. how i realy love this post... nice one leo.. cantik ko susun citer ni..

little cart00n said...

hahahha..

sy da tao cite ni masa sem lepas ag..heee..tiap kali gune stapler..teringat cite ni..hahha

Leo "Ricky" Huzair said...

Mal : ye ke ko suke? Aku percaye 25% jek...

Miss P : ops...impact yg agak berkesan gak.

dieya angelica said...
This comment has been removed by the author.
dieya angelica said...

sy tau mcm mne fazrul rse..
sbb sy pnh alami..bkn org yg wat tp sy sndri yg wat..haha..
mmg sakit..jari rse kebas..tak terkata..huhu

Leo "Ricky" Huzair said...

Hidayah, sbb stapler awk tuh ade racun dose minima..sbb tuh ade kebas!! weee

dieya angelica said...

huhu...ntah ler..
tp mmg rse sakit n kebas..
pe yg sy mampu wat mase tu cume....smmmiiiillleeeee...(ayt jemi)..

Leo "Ricky" Huzair said...

Jemi?

awk nk kt dier pegi ar kt dier...

hehehehe

dieya angelica said...

ape kene mengen ni?huhu

Jemi Azmi said...

diya..Leo jeles la tuh,haha
tp aku heran, aku men gunting tikam2 kat tgn ko x plak ko tikam tgn aku..hehe.ko syg aku yer...hahahha

Bento Sensei said...

haha..masih aku ingat peristiwa tu..depan mata aku kot..patot r baru2 ni ak teringat pasal peristiwa tu.cuma tk ingt jer sape wataknya..skrg aku dah ingt blk.

Leo "Ricky" Huzair said...

Ko ade ek mase tuh Idwan?

aku x sure, aku igt hanya aku n dia saje yg tau...

aduih...bertambah berdosa la aku...

dieya angelica said...

jemi...
leo mmg syg u pun..wee~

Leo "Ricky" Huzair said...

awk jgn merepek..

Anonymous said...

how could u do dat 2 ur frenz?
no wonder . . .

Leo "Ricky" Huzair said...

frenz??

Only 1 person so far, so it's fren...

Wanna be my no 2?

Make an application...

Btw, if this makes u think that I'm bad or whatsoever label u think suitable...

It's up to u, I just hope u won't do the same or 'worse'.

Weee

Anonymous said...

only 1?
ever???
hurm... mesti susah nak kawan ngan awak kan...

Leo "Ricky" Huzair said...

depends....

don't hide urself with that 'anonymous' feature...

if u really wanted to say ur opinion, face me..

I'm no gods nor angels nor devils...

just like u...

I don't ask people to be my friend and people don't ask me to be theirs likewise...

If u question me how could I do that...

Well, I don't bring a 'mirror' with me all the time I guess.

The way u write, I think u're a copy of an angel...nearly perfect in every way.

So, I guess if I know u...I'm glad to introduce u to somebody because nak kwn dgn awk x susah...kn?

I don't want to stapler anyone anymore la...

-nothing is true, everything is permitted- AC

Anonymous said...

i'm nobody...
juz frenz's frenz...
urm, nice to read ur blog...
i like reading...
('_')

the way u write, u like a man with no . . .
its fated 4 u dat way, dont blame others...