Followers

Tuesday, November 9, 2010

Soal Hati atau Rupa?

Salam teman sepejuangan...

Dah lama betul hamba tidak berkarya di sini (bak kate abg Hawks kite, ni request special daripada Ketua Genius 4A07)

So, topik hari ni sememangnye tak berniat jahat sangat la tapi untuk same2 kite renungkan ok...kepada yang terase, sememangnye benda di tujukan kat anda la cume gue tak spesifikkan sebab anda bukan hidup sorang2 ok kat dunia ni.

Ok, topik hari ni adalah berkenaan hati perasaan...(jiwang ar kononnye)

Aku dah jumpe macam2 manusia sepanjang aku hidup 22 tahun ni...and manusia yang sememangnye aku sentiase berminat nak tengok semestinye kaum wanita la kn.

What can I say is that, kaum wnaita ni mmg golongan fragile...no matter in which state how arrogant kite tengok diorg dr luar.

Hey lelaki, kite ade ego...diorg pn sure ade punye....Yang bestnye kite suke comparekan mane yg lebih ego mane yang x without any CONSENT to lower themselves.

Pompuan ni sangat sensitif bile ade lelaki yang menyukai pompuan lain kerana rupe parasnye....percayelah, all of us will get 95% negative response from them.

Ayat piawai diorg, "lelaki memang suke yang cantik2 jek"

And then, comes to the thing where kite dgr sedikit ceramah la tentang rupe x penting, yang penting hati and perangai.

MOST OF US EXPERIENCED THIS or WILL

Ok girls, tell u what...u are certainly right about what u said, actually we TOTALLY agree but MOST of the time we refuse to.

Tapi la kan I nak tanya u all, can u really know hati budi seseorang tuh on the first time u meet?

Klu boleh, meh...I mmg berminat nak jumpe u all....

Sebenarnye cmnie ok proses cinta ni...

ATTRACTION > APPROACH > ACQUAINTED > FRIENDS > LOVER

Agree? Kite sume mule dengan attraction, tanpa attraction korang pun xde BF la...

ATTRACTION = rupe, rambut, gigi, bentuk badan, suara, mata, perfume, ton kulit, sifat,

Dalam ni TIADA soal HATI ok? purely attraction....mostly BF korang start dekat sini dulu.

Tapi sayang, u all suruh kite orang knal hati budi tapi u all stop kite orang at the very first step kiteorg nak get to know u. Why?

Kalau ade lelaki yang nak berkenalan, why u refuse to give him a chance?

Chance here bukan bermaksud u bg dier chance jd BF u, but chances to befriended u ONLY.

I tau most of u takut kalau lelaki tuh tersangkut kat u, TETAPI sebenar u all yang takut tersangkut kat lelaki tuh. So u restricted urself as being LOYAL.

Hidup ni kalau kite nak hidup berdua jek sampai bile, I think better tuhan x payah cipta orang lain untuk jd kawan u, abang u, colleague, boss, pekerja, pekebun utk u. Am I right?

So, kat stage mane kite mostly boleh tau hati budi seseorg?

FRIEND

Kat stage ni sbnrnye, dari attraction tidak same sekali....bile ade orang nak kenal dengan u tak kire laki or pompuan hanya kerana attraction. Niat maybe nak jadikan u BF/GF dier tapi knape u? itulah attarction, byk pompuan/laki lain yg dire boleh approach but why u?

Ape yang indah bagi seseorang, hanya dia yang tahu...

I nak share ni never attached urself to things and people because you'll screw urself, biar benda tuh sentiase ade kat sekeliling DEKAT tapi jangan LEKAT.

Sape kat sini cakap dier x fikir jauh macam aku? TIPU

The moment u restricted someone or something from ur life, u are already thinking FAR.

So guys, jangan halang diri or org yang kamu sayang dengan benda yang u x boleh control.

jatuh cinta x boleh control, perasaan suke x boleh control,

benci u boleh control.....percayelah, train org yang kamu sayang jgn cepat membenci.

Benci lagi mudah dikawal daripada cinta...

Give anyone chances to know u...knape kite suke mengomel yang orang x paham kite itu ini sedangkan kite tak penah bukakan diri kite kepada mereka? diorg benci kite, and then kite yang jauhkan diri pastu salahkan diorg x paham kite?

Ade orang benci kite, confront diorg face-to-face...got anything to lose?

Eventually u'll become friend...daripada korang dok hebah kat satu dunia kat FB la forum la, biar kite bodo tapi jangan biar org nmpk kite terlalu jelas n nyata bodo.

Terima kritikan dgn baik, jangan terlalu kesat....sbb mase tuh muke cantik ke x mmg dah x kire ar. Certain mmg x cantik/hensem pun tapi perangai pun mcm muke dier gak and ade gak keberanian nak cakap "muke cantik tak semestinye perangai baik"

the bottomline is...

GIVE OTHER PEOPLE CHANCE TO KNOW YOU

in whatever manner, it never kills you to do so....

TQ renung2kan selamat beramal. :)

4 comments:

f4nT4gHiro T4r4b4zz said...

no like button herelah..i want to klik it..haha..okies "LIKE".. :)

Leo "Ricky" Huzair said...

hahahahah....tq kerana sanggup bace panjang2 ni.

madmal said...

i wanna agree with f4tfghiro****.. i LIKE!
haha.. masterpiece seyh! tahniah! anyway, aku suka baca pandangan dan kritikan ko.. membina ar.. kenkadang tu bile baca terguran ko, aku tersentak, terkedu.. sbb tu aku suruh ko terus berkarya.. jgn kira bz atau tak.. yg penting ko teruskan menulis.. don't worry bout other peoples might think of ur writing, i'll be ur biggest fan.. ;)

Leo "Ricky" Huzair said...

Hawks : ayat ko mmg siot. hahaha "biggest fan" huh? pe laga, promote kat org ramai biar follower ramai, biar ramai yg hentam aku. Boring gak xde org hentam ni...