Followers

Sunday, October 24, 2010

Happy Day My Friend

Hallo kawan2....name saye Leo.

Hahahahaha...

Ok...aku nak bgtau korg.

Sebagai seorg lelaki ok, nafsu aku sentiase kepada wanita dan tarikan aku adalah sentiase kepada mereka...

Zaman single pernah di terminate, now zaman single aku kembali activate.

Aku memang PENIPU besar ar klu aku cakap aku x inginkan belaian wanita, dapat msg2 diorg tiap hari, kuar dating, tgk wyg, bercumbu mesra bukan?

YES I DO, I DO WANT THAT....aku bkn jenis disebabkan aku xde gf, aku nak pastikan korg pun xde gf/bf, itu stupid namenye ok.

Hey...single ni cabaran dier hebat gak tau di mana tuhan akan 'sajikan' mata korang degan kehadiran wanita2 yang MEMANG ko nak tp most of the time He will let u fail. Dier akan tunjukkan korg psgn2 couple yg b'kasih mesra...TOLONG jgn tipu diri sendri ok, sekiranye korg rse meluat mkne sbnrnye jauh disudut hati korg mencemburui keadaan itu. Tipu aku xpe, xde effect ngn aku pny...

Walaupun pengalaman bercinta aku x byk, tp yg ade boleh concludekan segalenye ttg bnda ni...

Aku just nak bgtau/kongsi....sekiranya korg seorg yg tabah, aku mmg sokong sekiranya korg memilih utk bercinta skrg. Yes, enjoy ur young age like we used 2 say.

Tapi korg kene tgk n nilai sama ade pasangan korg pn turut tabah...salah sorg slack, x tahan lame pny. Percayelah...korg tabah pn tapi dok asik dgr partner korg ngomel sane2 sini, last2 korg yg kesian ngn dier tgk asik nangis jek psl korg padahal belum langsung lg, belum ade anak lagi, tanggungjawab br seciput dh mcm ni pny sedih.

Ramai yg tny knape aku single aku jwb la...n then aku tny diorg balik, knape diorg couple?

Skema jawapan :

1. Nak kenal hati budi
2. Prepare dulu takut salah buat keputusan
3. Indah kot couple ni, dunia buleh tembus wooo
4. Saje nak enjoy, x bleh ar single2 ni cliche sgt nmpk org kate nnti

Ikut turutan ok darjah kekerapan jawapan yg aku dgr...
Aku wish diorg happiness, seeing people happy buat aku gelak kaw2 pny...
Dulu aku jeles bile dgr member2 aku couple tapi sekarang tidak lagi...aku jelez tgk org yg dah kawin.

Kawin tanggungjawab dier besar...BETUL.
Tanggungjawab mane2 pn bagi aku besar, korg kuar ngn member sekalipun korg still ade tanggungjawab. Klu korg naik keta dier naik bas, xnk hntr xpe tp korg make sure dier balik dulu sblm korg (dpn bas or lrt) balik sbb keadaan korg senang, keadaan sedikit sukar. X salah kan? x kan bile dier dh kat hospital br terase besar tanggungjawab korg?

Aku xmo cakap aku ni baik...n aku pun xmo korg cakap aku camtuh.

JUST make sure hidup korang happy boleh? X happy jgn ar tunjuk terang2 sgt, call family or kawan utk crite...korg downgrade diri sendri bile cerita how sucks ur relationship, sbb awal2 korg akan megah2 sayang sane sini mcm dunia ni korg yg pny, org akan jelez...percayelah, meluat pn ade. So bile korg crite kegagalan relationship korg terang2an? Diorg GELAK for God sake. Do everything moderately...

Aku manusia yg turut berase sedih...most people say something like "ko cakap senang ar, cube kalau kau kene"

That's why I didn't choose tht way 4 now...ramai yg aku berkenan, comel lotte, baik peramah, segale mcm package ade...Go to them to tell "would u be my gf?" I think I don't know...

Lagi cool n respectable bagi aku, dah cukup matang simpanan perkahwinan....confident korg akan mengalahkan setiap lelaki yg ade, klu pompuan yg ko minat tuih ade bf, bf dier dgn machonye akan terase nak pukul ko ar n show yg dier mmg jantan. Tapi dgn duit simpanan korg td, u are a better cause n should be reconsider. Bf dier couple lame2 duit pn  belum tentu terkumpul gak, lame2 msing2 bosan n claim "x serasi" as a result ble clash. Spjg couple duit expenses tuh patutnye dh bleh buat kawin dah rsenye....kate btul2 cinta kan? alasan si lelaki, dier mintak hantaran tinggi sgt...lmbt sikit ar.

*Katekan korg dah kumpul duit 25k just utk kawin, u bring this money to that girl u always like and say something like this...

Miss X, I mmg dah lame minat ngn u, and I wanna be serious with u...
Mr Y, I'm sorry but I'm already taken (dgn muke kerek ar)
(Mr. X dgn muke selamba keluarkan cek)
I have already prepared, not to be ur serious BOYFRIEND but I want to make u my wife 1 day. Hopefully we can start it with a friendship as I know u can't make decision this early but with this MONEY we can get married ANYTIME we like even though u didn't agree now.

Surely u have shown this girl that u got GUTS n u r REALLY SERIOUS, it's better if u tell her if u could befriended her bf. Show her that man never steal but they just can't resist attraction. Eventually u r testing her bf seriousness, and if he hasten his steps and eventually work hard on saving to marry her. Do u got anything to lose? NO...u befriended both right? they got married bcoz of u, u dah sayang tht girl 4 sure...wouldn't u be happier seeing tht she's finally secure and not broken? If her bf withdraw, she will be yours...tht man losing? no..he stops giving her false hope.

TO ACHIEVE THIS LEVEL MEMANG SUSAH....TAPI X POSSIBLE.

Guys, I can explain better through conversation but through writing I have to make sure u understand thing by things. That's why my post usually longer...sorry.

5 comments:

little cart00n said...

abg leo single ke?
jgn tipu!
bukan gf sampai 80 org, keliling pinggang?
muahahhhah ;p

Leo "Ricky" Huzair said...

ya lorhh...kawan2 jek sume tuh

Princessa FatinDanea Alvarosa said...

abg, gi la m'ayat sesape... sedih beno kome ni...
takpew, nnti jumpe la tu miss right.

4umyfans said...

leo, tips anda sangat berguna buat semua jejaka di luar sana...
hehe

Leo "Ricky" Huzair said...

Bawang : apo yg sedihnye? Abg ok jek la...hidup susah dgn bnda lain jek stkt ni. Miss Right or Left nnti2 musti ade pny. Abg xkn kejar dah...
Hary : yeaahh....jgn misuse sudah ar...