Followers

Saturday, May 8, 2010

Proper Goodbyes

Well...

Setiap kali kite berada dalam satu fasa hidup (sekolah rendah, menengah, matrik, Uni or kursus2 singkat)

Kite akan face goodbye with each other yang berada dalam fasa yang sama...

To tell you the truth, not at all of the person in the same phase with you...likes u a lot.

Some will detest you and you also detested them...seems like a never ending story.

Tapi whatever situation yg kite hadapi dengan mereka, kite perlu bagi mereka 'proper goodbye'

It's necessary....

Aku sendiri telah melalui beberapa fasa hidup and aku dapat katakan bahawa aku banyak membuat improper goodbye.

Ape bezanya proper and improper actually?

X kire la sama ade org yg kite berpisah tuh kawan atau musuh kite, we must face them and say goodbye properly.

Orang akan kata, "Aih, dengan musuh pun nak cakap goodbye?" 

Hurm...sedar x sedar, musuh kite tuh dulunye kite knal. Klu bukan kite anggap dier kawan pn, mungkin dier anggap kite kawan cume kerana masalah dalaman masing2 kite tidak sehaluan.

Aku bukan orang yang terbaik kt dunia ni maka aku x layak nak cakap siapa baik siapa tidak...kebaikan bagi aku ade tafsiran tersendiri begitu juga dengan setiap orang yang lain.

Aku sedar bnda ni apabila aku selesai di matrikulasi, aku tengok fasa sebelum ni..banyak improper goodbye yang telah aku buat kerana sakit hati punya pasal..

Well...itu x patut aku lakukan.

Improper goodbye lazimnye goodbye yang sedia terjadi, habis semester or sekolah and korang terus balik tnpa cakap ape2 dengan orang dalam fasa yang sama.

Ataupun goodbye yg korang ckp dalam sms or telephone...

Setelah selesai di UiTM,

Aku dpt listkan improper goodbye yang telah aku buat semester ni dengan orang yg aku bersama dalam UiTM.

Ruzanna Part 5
Ahmad Akmal Mr. Hawks Genius Sejati
Noor Akmal 
Makcik Cleaner Laman A Blok 4
Nad Part 5
Iki Ali Part 2
Ery Part 2
Ikmal Part 2
Ili Fazrin Part 2
Shah Part 2
Fatrim Part 5
Maznie Mazalan Part 4
Ulfah Nasihah Part 4
Zee Part 4
Asmah Account Part 4
Alynn Sayoka Part 4
Pija Account Part 4
Meor Account Part 4
Aina Anith IS Part 6
Ahmad Idzdihar (Didie)
Azuan Haris (Asuang)
Aizat Azam
Rizuan Apple
Liyana Baharem Part 6
Farrahin Anuar Part 6
Abdul Hadi Part 6
Faheszi Mahat Part 6
Nurul Amiera Part 6
Nur Syahidah Part 6
Norafiza Part 6
Tengku Nur Afiqah Part 6
Azrith Sofia Part 6
R. Shamfa Part 5
Fais Faudzi Part 6
Zack Part 2
Khairul Izzat Part 6
Azura Part 6
Nurul Ain IS Part 3
Sheila IS 
Ajim Part 1
Umi Hamira Part 1
Athirah Part 3
Nur Liyana Sarah Yusoff Part 3
Yumni Part 3
M Part 3
Bear2 Part 3

Sapo lagi? tapi list2 ni adalah orang2 yang agak kerap berjumpa pada awal2 tetapi x dpt jumpe plak di saat aku nak balik. huhuhu

Ikutkan aku ade banyak lagi...gedegang!! teruk seyh aku ni.

Proper goodbye cukup dgn jumpe dier berdepan and cakap "bye, goodbye" ucapan good luck ke ape ke x perlu sgt sebenarnye.

Klu kite menyampah ngn org tuh or mungkin org tuh menyampah dgn kite, xkan kite nak membebel lebih2 kn?

Cukup a simple goodbye or selamat tinggal.

Yang peliknye, staf kolej Puncak Perdana yang aku jarang masuk or rapat skali pun...aku dapat bagi diorg proper goodbye hampir kesemuanya.

P.S : Mr. Genius, goodbye bro!!

4 comments:

madmal said...

weyh.. leo... aku x nak say goodbye kat ko... sbb aku rasa mesti aku akan rujuk ko kembali ttg formula2 atau falsafah2 yg aku x paham.. huhuhuhuhuhuhuhu..

weyh, siyesly, aku x berkesempatan jumpa ko. t aku nak jumpa ko balik, aku say proper goodbye kay leo.

Leo "Ricky" Huzair said...

hahahahaha...

jahanam ko! ble mase lak aku ade formula2?

life is a box of chocolate, you never know what you're going to get!!

weee

little cart00n said...

wah..hebatnya..nama sy pun ada lah dlm blog abg leo!!hahaha

Leo "Ricky" Huzair said...

heheheh...

sorry ar Ili x sempat...