Followers

Monday, July 18, 2011

Malaysian Hospitality


Ni la logo MAS...

Well guys...but I'm not going to write about MAS here.

But I'm going to write about my fellow friend here.

The Handsome Danial Faris


Okey...

Last 4 days ago...

Aku berada dalam keadaan yang sangat tersepit.

Aku bayangkan pada hari Rabu lepas merupakan hari yang agak baik tetapi tuhan memang suke menguji bukan?

Pada hari itu, jentera kesayangan aku...



Yang bersama dengan aku ketika hatiku runsing...

Mengalami kerosakan yang kritikal.

Kerosakan piston kata mereka yang pakar membuatkan 'jantung'nye terhenti sementara...

Keadaannya boleh diselamatkan oleh Pak Ringgit 950.

Namun membuatkan jantung tuan tersentak untuk jangkamasa yang agak lame...

Hatta pada waktu ketika itu...

Aku memulakan pengembaraan tak bertujuan dari Sunway Lagoon...

Aku memanggil temanku Nadia untuk menemaniku berborak sementara di KL Sentral.

Agak lama aku bersama dengannye utk mengubati kesunyian di hati ini,

Sekilas ku terdengar derupan enjin jentera yang sama membuatkan hatiku perit.

Nadia juga mempunyai destinasinya sendri, nak jumpe BF katenye..hahaha

So, aku mulakan pelayaran yang seterusnya ingin berjumpa dengan Laili.

Tetapi Laili pula ade commitment baru dengan M, bf kacak katenye. 

Aku ni x brape kacak, so aku memahami situasi tersebut...

Jadi...si kacak Danial a.k.a Ted membuat panggilan kepadaku...

"Kalau nak tempat utk melepak, boleh jek datang rumah aku...aku nak tolong ko duit aku bknnya anak ikan sesape...anak ikan Jaws mungkin arr. Tapi utk provide hospitality bleh arr bro"
(utk pngetahuan anda ayat di atas ade unsur penambahan ats dasar kreativiti penulis, jd tolong jgn gosipkn si Danial famous ni ok?)

HOSPITALITY

tuh la datangnya tajuk post aku kali ni...

Aku sebenarnya segan nak terima pelawaan beliau walau sebenarnya aku mmg perlukan teman kot...

Kau tau klu aku tak accept pelawaan dier, aku ade kat mana?

Mungkin korang akan terserempak aku dengan box moto aku yang berat macam aku sendri...

(kene kire faktor graviti + tempat pemegang + jarak perjalanan + cuaca = berat bdan aku)

kat area2 KL bersama2 dengan peneroka bandar yang lain.

Mungkin aku akan tidur di kaki lima, masjid mahupun bus stop.

Tapi aku teringat lagu The Beatles - HELP


Aku terima pelawaan dier, sbelum ni aku lepak utk 1 mlm jek tapi ni kali aku lepak lama sangat sebenarnye..

Opss...sebelum tuh kawan2, aku kenal Dann ni kat laman Ebay...mase tuh dier tgh promote kehenseman dier

heheeh...gurau saje.

Dann ni junior aku kt Puncak Perdana, ex-STARian..

Dier ni byk adek angkat, smpai bile dier crite aku kne tanya..

"adek ko yang mana?"

Kefamousan dier ko tau x macam mna?

Aku kenal dier kat Puncak tp dier x brape nk knal aku....

Hebat giler....

Dah2....

So, aku stay hari Rabu sehingga aku pulang ke dunia aku kembali pda hari Ahad.

Aku rse mcm aku dh semakkan hidup dier jek, ikut hati aku tdow kat laman luar pn aku x kisah.

Tapi dier bg aku tdow bertilam, susah2 tarik tilam katil dier...padahal bagi aku ko bg aku bantal pn aku dh bersyukur giler.

Makanan super sedap diorg bagi makan tp masih ckap 

"ni jek yang ade Leo"

Malu sungguh aku ketika itu, dh la menumpang rmah orang tapi aku bleh biarkan diorg ckap cmtuh...

Aku sgt b'syukur, tatkala jiwa aku sedang runsing..selera mkan terumbang ambing, msih ade yg sudi.

Kalau diorg hidang nasi putih jek lauk xde, pun aku hentam.

Tak cukup ngn tuh, Dann ni bile kuar dier akan ajak aku....aku segan nk ikut sbb aku xde duit.

Kalau aku x ikut, xkan aku nak melanguk kat rumah dier sorang2 kan?

Setiap bunyi wang yg dikeluarkan oleh beliau umpama menghiris2 hati aku...

Perasaan terharu b'campur malu yang amat..!!

Dier bawak aku pergi casting, tgk wayang, kenalkan aku dengan member2 dier yg super hensem mcm dier..


.
.
.
.

So bro,

I would like to say....


THANKS A LOT

TERIMA KASIH BANYAK2

MERCI BEACOUP


I will make it up to you someday.

Same2 kite doakan kejayaan masing2...

Tabahkan diri ko, jgn touching sgt...

Kalau terkilan ape2 ngn aku cakap cepat...

Memang ar kalau ko tak cakap ko tak rugi ape2....


SMILE BRO!

5 comments:

Elie Lily said...

kirim salam danial faris.. bahaahaha!

Just Danial 'Classic' said...

aku x suka publisiti..
-_-"

Leo "Ricky" Huzair said...

sebab tuh namenye publisiti..

Iyda Jame said...

Leo dengan Danial, memg sah satu kepala! sbb apa? post, n cara menulis, lebey kurang! haha

Leo "Ricky" Huzair said...

same ker? marah klu dier tau ni...