Followers

Wednesday, February 4, 2009

Pesanan Buat Kekasih

Sewaktu kau melangkah
Meninggalkan diriku
Sebaknya rasa di dalam dadaku
Menahan titis air mata
Ingin aku berpesan kepada mu kekasih
Sekiranya engkau merinduiku
Hubungilah aku di sini

Jika ada kesilapanku maafkanlah diriku oh sayang
Dan izinkan aku bertanya mengapa kau berubah hati
Kiranya kau ada penggantiku tetapi hidupmu tak bahagia
Relaku memaafkanmu dan menerimamu sayang
Walaupun hatiku kau lukai namun ku masih menyayangi
Kerna sehingga waktu ini cintaku masih untukmu
Oh sayang di mana kau berada janganlah kau lupakan aku
Ingat aku walau sesaat seorang insan yang terluka

Ingin aku berpesan kepadamu kekasih
Kiranya engkau resah dan tak lena
Itulah hembusan rinduku

Lagu ini mengingatkan aku kepada sahabat baik aku yg berada nun jauh di Perlis.
Kisahnya amat sinonim dengan lagu ni sebagai mana kisah aku sendiri.
cume bezanya aku bukan kekasih....

mungkin anda suma akan berpendapat bahawa aku ni bodoh, mengharapkan kat orang yang sememangnya bukan milik aku (kalau anda semua fahami lirik lagu ni betul2)

the truth is...this kind of person exist dan salah seorangnya adalah aku.
Aku tak pasti sama ada aku dipermainkan atau aku yang mempermainkan orang.
Aku tak pernah berniat untuk mempermainkan sesiapa...cuma aku mengaku mungkin aku tersilap langkah hingga ada perempuan yang berasa dipermainkan.
Aku minta maaf sangat2...aku terasa Allah membalasnya setimpal dengan aku.
Betul kata Joe...cinta kepada Allah tiada rasa kecewa tapi mampukah aku sampai ke tahap itu???

cakap memang la senang..."siapa yang paling kamu takut?"
"ALLAH"
yet still buat dosa...kita semua mampu untuk bercakap tapi betulkah apa yang kita akui?

kepada semua wanita yang pernah aku propose,

aku sememangnya jujur, sekiranya korang semua rasa dipermainkan...tell me.

aku tak nak korang semua menyumpah2 aku...nanti aku takde luck.

Aku bukan desperate...lagu ni khas untuk anda semua kerana macam mana pun korang buat kat aku...

You deserve FORGIVENESS n that's the best I can give you all right now...

and aku tetap sayang korang sebagai mana waktu aku propose korang.

Aku tak suke berdendam dan berharap korang pun tidak diselubungi dendam..

Inilah pesanan aku untuk korang!!

5 comments:

dr.anonymous said...

leo huzair ni ada blog gak rupenye... hehe

Leo "Ricky" Huzair said...

Yeah..

Aiman...follow the trend jek la..

goreng gitar said...

Leo...
seorang kawan lama di sekolah..
kawan sekelas form 1 Usaha..
kawan menangis di blakang kelas...
kawan yang 'unpredictable' actionnye..
kawan sePRS....
kawan seBatch..

leo,


Betul kata Joe...cinta kepada Allah tiada rasa kecewa tapi mampukah aku sampai ke tahap itu???

[cakap memang la senang..."siapa yang paling kamu takut?"
"ALLAH"
yet still buat dosa...kita semua mampu untuk bercakap tapi betulkah apa yang kita akui?]

ni yg kamu tulis..


sbnanye,
x perlu utk perfect utk mengubah atau berhijrah..
kite x pnah jadi perfect...
selagi mane kite x try,maka selama itulah kita sebenarnye yg membina benteng depan kita...
maka...
ape kate kite try,try n try n try lagi..
x susah sebenarnye nak bercinta ngn Allah..
kite x perlu propose allah..
kite x perlu wish valentine kt allah..
kite x perlu emotional jika kite kecewa padaNya..


allah berfirman..
"wa la takrabu zina.."
dan janganlah kamu dekati zina...



kapel tu...
hmmmm..
masih banyak yg perlu kite fahami wahai leo...
kapel tidak pernah dihalalkan atau dimaafkan atau dibiasekan dlm islam..
sebagai khalifah allah di muka bumi ini juga tidak pernah diwajibkan bagi seseorang itu untuk berkapel..
agak lucu bunyinya mcm ni kn?
tp itulah kita..
kita menegakkan benang yg basah..
bersuluh di siang hari..
menghalalkan yg haram..
ingatlah sahabat..


cinta bukan ukuran kita menjadi seseorang yg matang....







cinta itu allah yg kurniakan...
selagi mane ia tidak disalurkan dgn cara yg halal...maka azablah yg menanti kita...




Allah adalah sebaik2 pendengar...




"ya allah...janganlah kau palingkan hati2 kami setelah kau beri hidayah..."





selamat menulis kawanku...

Hady Jupaz said...

dun worry..i sayang u..hahah

but..

u know..

love will come if we dont seek it..

nah..usaha tgga kejayaan

Leo "Ricky" Huzair said...

Thanks...Mas'ain.

I'll treasure it...

n 2 Hady...aku x syg ko pn...

kuang3